cultuur en sociaal

Cruijff Court

Cruijff Court
  • conceptfase
  • In ontwikkeling
  • Afrondende fase

Inwonersbijeenkomsten Cruyff Court Arkel

Frenkie de Jong won in 2019 de prijs voor ‘Talent van het Jaar’. Hij mocht een vestigingsplaats voor een Cruyff Court kiezen en koos zijn geboortedorp Arkel. De Cruyff Foundation en de gemeente Molenlanden hebben sindsdien voorwerk gedaan om een geschikte locatie te vinden. Een Cruyff Court is een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners. Daarom gaan gemeente en de Cruyff Foundation in gesprek met het dorp. Wat vinden zij van de plannen en de voorlopige locatiekeuze?

 Inwonersbijeenkomsten

Een Cruyff Court is van de Arkelaren en voor de Arkelaren. De organiserende partijen willen een goed beeld krijgen van de mening van de inwoners, verenigingen en andere partijen in Arkel. De Cruyff Foundation, Gemeente Molenlanden, dorpsraad Arkel en GiGa Molenlanden werken samen om richting te geven aan de plannen voor een Cruyff Court. Draagvlak onder de omwonenden en inwoners is cruciaal.

Daarover gaan de gemeente en Cruyff Foundation op 14 juli 2021 graag met de inwoners, verenigingen en andere partijen in Arkel. Het is om samen te onderzoeken wat de beste locatie zou zijn en verder om te inventariseren wat het enthousiasme is voor bijvoorbeeld de organisatie van activiteiten en een stukje beheer.  Tijdens de bijeenkomsten is er alle ruimte voor inbreng van de verschillende meningen en een open dialoog.

’Een Cruyff Court kan een aanwinst zijn voor alle inwoners van Arkel, zowel jong als oud. Naast dat er flink gesport kan worden op het Court, wordt de buitenruimte zodanig ingericht dat het een fijne plek is om elkaar te ontmoeten,’ aldus wethouder Lizanne Lanser. ‘We hebben voorbereidend werk gedaan, waarna peiling van de mening van onze inwoners kan plaatsvinden. We gaan daarom nu graag in gesprek met hen. Om hun mening te horen over de mogelijke locaties én de bereidheid van inwoners zich in te zetten voor het Cruyff Court.’

Het college van burgemeester en wethouders neemt de uitkomsten van de bijeenkomsten mee in haar besluitvorming. Draagvlak en draagkracht voor de plannen en locatie van het Cruyff Court worden daarbij meegenomen.

 

voor vragen kunt u contact opnemen met Liesbeth van Meurs 06 50 19 36 76 liesbeth.vanmeurs@jouwgemeente.nl  of

Ingeborg Voogt, 06 25488759,ingeborg.voogt@jouwgemeente.nl   

 

 

Meer informatie?