Wat doen wij?

Wie en wat is de Dorpsraad

Arkel is één van de 19 dorpen (en 1 stadje) in de gemeente Molenlanden. De dorpsraad Arkel is opgericht in 2012 en speelt wisselende rollen bij projecten, activiteiten en initiatieven. De ene keer initiator, dan weer verbinder, adviseur en in sommige gevallen wordt de dorpsraad alleen geïnformeerd.

De dorpsraad is geen vertegenwoordigend orgaan maar wel ‘de oren en de ogen van het dorp”. Signalen die ons bereiken proberen wij altijd op de juiste plaats te brengen en met name ook inwoners te verwijzen naar de juiste persoon of plaats. Indien er behoefte is om met meerdere partijen te praten, neemt de dorpsraad het initiatief om een bijeenkomst te organiseren (life of on line).

Rond 2016/2017 is er voor Arkel een DOP (Dorp Ontwikkel Plan) gemaakt door de toenmalige dorpsraadsleden in afstemming met de inwoners en deze is nog steeds leidend. Sterker nog: op basis hiervan is de website Dorpsraad Arkel ingericht.

Wat doet de Dorpsraad wel en niet?

Lees verder

De leden van Dorpsraad Arkel zetten zich als vrijwilliger in voor een leefbaar dorp.
Via deze website houden we je op de hoogte wat erin ons dorp leeft.

Heb je een idee hoe we Arkel (nog) mooier kunnen maken, laat het ons weten! Neem contact met ons op en we nodigen je graag uit voor een eerstvolgende dorpsraad vergadering.  Het emailadres is: info@dorpsraadarkel.nl

Wil je echt het verschil maken en je inzetten voor Arkel, de dorpsraad heeft ruimte voor nieuwe leden. De dorpsraad ondersteunt initiatieven en legt verbindingen met onder anderen gemeente en betrokkenen of organisaties. Belangrijk te weten dat de dorpsraad geen verlengstuk is van de gemeente en ook geen politieke bemoeienis heeft. Wij zetten ons in om Arkel nog mooier te maken.

Heeft u een vraag of een idee?